Je bent eruit, er moet een nieuwe radiator komen. Of dit nou als vervanger is van een oude radiator of je wil een nieuwe blikvanger in huis, een nieuwe radiator kopen kan nog wel eens wat kopzorgen opleveren. RadiatorKopen.nl helpt je hiermee. We leggen je in deze blog dan ook precies waar je op moet letten bij het kopen van een radiator.

 

Wat is het doel waarmee je een radiator koopt?

Het begint natuurlijk met het doel waarmee je een radiator gaat aanschaffen. Is dit uit puur praktische overweging, dan let je natuurlijk op andere punten dan bij aanschaf om puur esthetische redenen. Bij de eerste reden let je natuurlijk mee op het vermogen en bij de tweede reden meer op plaats, formaat en uitstraling. Hieronder een aantal tips waarop te letten bij het aanschaffen van een radiator.

 

Vermogen van een radiator

De primaire functie van een radiator is natuurlijk het verwarmen van een ruimte. Daarom moet een radiator voldoende vermogen hebben om de ruimte te kunnen verwarmen. Wil je weten hoeveel wattage je nodig hebt om een ruimte te verwarmen? Maak gebruik van onze handige wattage calculator. De calculator geeft inzicht in het aantal wattage dat nodig is om de ruimte tot een bepaalde temperatuur te kunnen verwarmen.

 

Plaats en formaat van de radiator

De plaats en het formaat van de radiator spelen een belangrijke rol. Wordt de verwarming in de badkamer geplaatst? Kies dan voor een radiator die bestendig is tegen vocht, zoals een handdoekradiator. Heb je weinig ruimte in de breedte? Dan biedt de verticale radiator een stijlvolle oplossing.

 

Uitstraling van de radiator

Waar je ook op moet letten bij het kopen van een radiator, is dat de uitstraling van de radiator past bij de rest van de wooninrichting. Je wil immers wel een verwarming die bij het interieur past. Heb je een moderne woninginrichting? De vlakke paneelradiatoren passen hier goed bij. Ben je meer van een industriële look? Neem dan een kijkje bij de antraciete radiatoren. Nog geen keuze kunnen maken? Kom eens langs in de showroom van RadiatorKopen.nl en we bieden je een scala aan inspiratie.