Je ziet het eigenlijk in elke woning wel terug, radiatoren die onder het raam geplaatst worden. Eigenlijk gaan we hier altijd vanuit, maar waarom is dat eigenlijk? Er moet toch een goede reden zijn dat we radiatoren voor het raam plaatsen. Die is er ook zeker en RadiatorKopen.nl legt je precies uit waarom dit is.

 

De reden dat radiatoren onder het raam zijn geplaatst

De reden dat radiatoren onder het raam worden geplaatst komt eigenlijk van vroeger. Vroeger waren woningen zeer slecht geïsoleerd en ook tegenwoordig zijn de stukken rondom een raam vaak nog relatief slecht geïsoleerd. Hierdoor zijn de plekken rondom een raam vaak een stuk kouder en zeker op een koude winterdag of op een dag waar er een stevige wind staat, kan het erg fris worden. 

 

Door een radiator onder het raam te plaatsen wordt de koude lucht bij het raam buiten gehouden. Althans, de warme lucht die opstijgt van een radiator onder het raam zorgt voor een soort muur van warme lucht die een scheiding vormt tussen het raam en de rest van de kamer. De reden dat radiatoren dus voor het raam worden geplaatst is om koude lucht af te schermen van een kamer.

 

Is het tegenwoordig nog nodig om een radiator onder het raam te plaatsen?

Voor de hand liggend, maar niet minder waar: dit ligt eraan. Woon je in een oude woning waar de isolatie nog niet op en top is, is het zeker aan te raden de radiatoren onder het raam te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld erg stijlvol met een lage radiator voor het raam. Immers, het oog wil ook wat.

 

Heb je een goed geïsoleerd huis? Dan kan je een radiator plaatsen waar je wil en hoeft deze niet per se onder het raam geplaatst worden. Een mooie designradiator kan bijvoorbeeld een echte blikvanger in de kamer zijn. Benieuwd wat voor jou van toepassing is? Neem contact op en we helpen je met de keuze of je jouw radiator onder het raam moet plaatsen of niet.