Je radiator schoonmaken? Lees hier hoe en waarom!

Een radiator schoonmaken oogt op het eerste gezicht niet als de allerleukste klus. Het lijkt lastig om tussen alle gleuven en gaten te komen en het is een heel karwei. Toch is het slim om dit eens in de zoveel tijd wel te doen. Radiatoren zijn enorme stofvangers en dat is niet heel bevorderlijk voor je gezondheid en je bankrekening. Daarnaast is een radiator schoonmaken helemaal geen lastige klus wanneer je de juiste tips opvolgt. Lees hier onze 6 tips, zodat je er direct mee aan de slag kunt!

Waarom je radiator schoonmaken?

Het wordt niet voor niets door velen aangeraden om de radiatoren schoon te maken en dit met regelmaat bij te houden. Veel stof op je radiator is namelijk niet alleen slecht voor je gezondheid, maar heeft ook effect op je stookkosten. Dit is toch wel iets waar je liever op wilt besparen. Stofpluimen op en in de radiator kunnen ervoor zorgen dat deze niet meer naar behoren functioneert. Hierdoor veroorzaak je tevens dat de radiator veel harder moet werken om warmte te genereren. Uiteindelijk zal je dit dan zeker terug gaan zien in de hogere energierekeningen. Ben je er al van overtuigd om te starten met je radiator schoonmaken? Wij geven je hier “de beste radiator schoonmaken tips van 2021!”

Tip 1: Hoe radiator schoonmaken? Een slimme start

Zorg er in ieder geval voor dat je de radiator volledig hebt laten afkoelen, zodat je een veilige start maakt. Verzamel de benodigdheden die je het beste kunt gebruiken voor de klus. Pak een stofzuiger, een plumeau, een radiatorborstel, een föhn en een handige kierenzuiger. Raap wat oude kranten bij elkaar en maak ze vochtig, deze leg je onder de radiator. Het stof dat straks tijdens het radiator schoonmaken verwaaid, trekt zo in de kranten.

Tip 2: Verwijder zoveel mogelijk stof rondom de radiator

Gebruik een stofzuiger om al het stof om je radiator zo grondig mogelijk te verwijderen, hierna start je met de radiator zelf. Dit scheelt je naderhand echt een hoop werk en het maakt een radiator schoonmaken de moeite waard.

Tip 3: Gebruik een radiatorborstel

Een radiatorborstel is ideaal bij een radiator schoonmaken, deze passen namelijk perfect. Door de radiatorborstel door alle secties van de radiator te trekken, haal je al een heleboel stof weg. Je kunt dit eenvoudig van boven naar beneden doen, het stof valt dan in de natte kranten. Je kunt dit natuurlijk bij verticale radiatoren en onderblokken, leidingen, koppelingen en de radiatorkraan schoonmaken. Nu ben je geslaagd in een volledige radiator schoonmaak!

Meer radiator schoonmaken tips? Vraag het ons!

Heb je ergens vragen over of wil je informatie over ons assortiment? Neem contact met ons op via 085 - 130 16 50 of stuur een mail naar info@radiatorkopen.nl.