Tikkend geluid van de radiator

Je kent het vast wel, een tikkend geluid in de radiator. Niet te verwarren met een bonkend geluid in de ketel: in dat geval altijd een monteur inschakelen. Het tikkende geluid is een geluid dat veel mensen voor lief nemen. Ze denken dat het hoort bij de radiator. Dit is echter niet helemaal waar. Het betekent in de meeste gevallen dat er teveel lucht in de radiator zit. Dit probleem is redelijk eenvoudig op te lossen door het ontluchten van de tikkende radiatoren.

 

Hoe ontlucht ik een tikkende radiator?

Allereerst is het goed om een ontluchtingssleutel te kopen, als je die nog niet hebt. Deze sleutel kost vaak niet meer dan een euro. Vervolgens draai je thuis alle radiatoren dicht en zet je de ketel even uit. Met een emmer of doek onder de 'radiatoruitgang', draai je vervolgens het ontluchtingssleuteltje in de daarvoor bedoelde ingang. Er komt dan vaak een pruttelend geluid met wat lucht uit. Na een tijdje is de lucht uit de radiator en is het tikkende geluid weg of in ieder geval minder.

 

De radiator blijft tikken na ontluchten: wat doe ik nu?

In dit soort gevallen is het goed om toch even een monteur in te schakelen. Op die manier weet je zeker dat het probleem op de juiste wijze getackeld wordt. Immers, een tikkende radiator kan een behoorlijk storend geluid zijn en het is fijn om hier zo snel mogelijk van af te zijn.

 

Kom je er niet uit? Wij helpen je!

Bij RadiatorKopen.nl zijn we specialist op het gebied van alles omtrent radiatoren. Neem dan ook zeker eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment radiatoren. Heb je advies nodig over jouw radiator die tikt? Onze experts helpen je. Vul eenvoudig het contactformulier in. Wij komen dan snel bij jou terug en adviseren je gericht!