Er zijn allerlei soorten radiatoren. Ze verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in zuinigheid en capaciteit. Om duidelijk onderscheid te maken, zijn de type radiators onderverdeeld door middel van codes. De code bestaat uit twee cijfers, zoals type 10, 11, 20, 21 en type 33. Het eerste cijfer geeft hierin het aantal platen weer en het tweede cijfer het aantal convectoren. Bij het aanschaffen van de nieuwe radiator dient u te weten wat de ideale samenstelling is voor de ruimte. Wat een convector is en waar u op moet letten? Dat leggen we graag uit.

 

Type radiator bepalen die bij uw situatie past

De radiator bestaat uit platen en convectoren. De zijde van de radiator waar het water doorheen stroomt, is de plaat. Die plaat kan worden voorzien van convectoren aan zowel de binnen- als achterkant. De taak van de convector is om ervoor te zorgen dat de warmte ook goed wordt verdeeld. Het vermogen van de radiator wordt uitgedrukt in Watts. De capaciteit wordt berekend door te kijken naar de afmetingen en de hoeveelheid van de platen en convectoren. Hoe hoger het typenummer van de radiator, hoe hoger de warmteafgifte en het vermogen van de radiator.

 

Laat u informeren over de verschillende radiator types

Het maken van de keus voor een type radiator hangt van een aantal redenen af. Ten eerste moet u weten hoeveel vermogen de radiator dient te hebben. Dit kunt u zelf vooraf bepalen, maar u kunt zich ook laten informeren bij RadiatorKopen.nl. Wij staan u graag te woord om alles te vertellen over alles opties. Weet u vooraf al wat u nodig heeft? Dan kunt u bij ons direct bestellen. Heeft u nog vragen over de radiator types? Neem gerust contact op en we helpen u graag verder!