Geef uw muren een warme, moderne uitstraling

Nu het najaar eraan komt, gaan de radiatoren weer aan. Bijna gedachteloos genieten we van de stralingswarmte. Radiatoren zijn niet alleen functioneel, maar zijn tegenwoordig ook erg plezierig om naar te kijken.

 

Ze mogen gewoonweg gezien worden

Zo is de verticale designradiator, die haar intrede in de jaren 90 deed, niet meer uit onze woningen weg te denken. In het begin werd dit type radiator vooral in de badkamer gemonteerd, met daarbij het voordeel dat vochtige handdoeken lekker snel droogden. De uitvoering was vrij eenvoudig: de kleuren waren meestal tot wittinten beperkt. Wilde je heel gek doen, dan koos je voor een uitvoering in RVS.

 

Verschillende keuzes voor elke ruimte

Een verticale radiator komt eigenlijk in de hele woning tot zijn recht. Maak er een heuse blikvanger van door het als een meubelstuk te zien. De vormgeving varieert van verticale lamellen, horizontale buizen en asymmetrische uitvoeringen tot licht gebogen uitvoeringen. En dat zijn nog niet eens alle varianten! Laat je verbazen over de kleuren en het aanbod: er zijn wel 8.000 soorten verkrijgbaar.

Juist op hele smalle, hoge muren kun je prima een designradiator plaatsen. Zo houd je andere wanden vrij van radiatoren. Daardoor kun je makkelijker met je inrichting afwisselen. De badkamer is, zoals eerder besproken, de meest voor de hand liggende plek voor deze radiator. Maar er zijn zoveel méér ruimtes geschikt!

Neem bijvoorbeeld de keuken, eigenlijk mag er daar geen ontbreken. Daar geeft een verticale radiator een luxe en moderne twist aan het design van de kamer. Ook de hal is een mooie plek voor een verticale radiator. Hoewel deze plek vaak een ondergeschoven kindje is, komt deze hier ook goed tot zijn recht. Plaats daar ook eens een verticale radiator! Stem de vorm en kleur af op de trap of de kapstok.

 

Een mooi, warm ontvangst

Je kunt ook voor een wat traditioneler model in een onopvallende kleur kiezen. Verf de wand erachter dan in een trendy kleur. Succes verzekerd! Een verticale radiator? Warm aanbevolen! Er is vast nog wel een wand vrij.