Het plaatsen van een nieuwe radiator heeft nogal wat voeten in de aarde. Eén van de belangrijkste vragen is dan ook: waar plaats je de nieuwe radiator? Helaas is hier niet één antwoord op. Dit is nogal afhankelijk. Daarnaast dient het plaatsen van de nieuwe radiator ook goed te gebeuren. RadiatorKopen.nl legt het je uit.

 

Waar plaats je de radiator

Het belangrijkste hierbij is de isolatie van het huis of de specifieke ruimte. Is deze goed geïsoleerd, dan is de locatie vooral afhankelijk van persoonlijke smaak. Waar je deze het mooiste en beste vindt uitkomen, daar kan je de radiator plaatsen. 

 

Is de isolatie minder goed? Dan is het aan te raden de radiator onder het raam te plaatsen. Dit is vaak de minst goed geïsoleerde plek van een ruimte en door het plaatsen van een radiator onder het raam zorg je ervoor dat de koude lucht zoveel mogelijk wordt geblokkeerd.

 

Wat komt er kijken bij het plaatsen van een radiator

Als je een nieuwe radiator plaatst of een bestaande vervangt, kan je dit zelf doen, maar je kan dit ook laten doen. Immers, als je dit zelf doet en er gaat iets fout dan kunnen er behoorlijk wat problemen ontstaan, waaronder waterschade. Zaken waar je onder meer rekening mee dient te houden zijn de aanvoer- en afvoerleiding, het knelpuntstuk, voetventiel en de radiatorknop

 

Wil je liever geen risico hiermee nemen? Dan kan je dit ook laten doen. Vaak is dit wel zo gemakkelijk. Benieuwd naar de specifieke stappen van een radiator plaatsen? In een eerdere blog hebben we de specifieke installatiestappen beschreven.

 

Het laten plaatsen van een radiator

Als je een radiator laat plaatsen heeft dit vaak verschillende voordelen. Zo weet de expert vaak precies welke stappen, wanneer nodig zijn en kan deze ook advies geven over optimaal gebruik en onderhoud. Benieuwd hiernaar? Bij RadiatorKopen.nl vertellen we je meer over de installatie van een radiator, neem hiervoor eenvoudig contact op.