Dat een radiator lekker warm wordt, dat weten we allemaal, maar hoe werkt warmteverdeling in een radiator precies? Een radiator is opgebouwd uit geraamtes, die je ook aan de buitenzijde kunt zien. Het hete water stroomt de radiator in van één zijde. Langzamerhand vult de radiator zich van de ene naar de andere kant met het hete water. Door de geraamtes gaat deze warmteverdeling geleidelijk, maar snel. Op deze manier is je kamer of huis binnen de kortste tijd gevuld met warmte!

 

Het cv circuit: warmteverdeling door het gehele huis

De warmteverdeling van een cv circuit en van de radiator moet apart bekeken worden. Bij warmteverdeling van een cv circuit komt meer kijken. Dit heeft onder andere te maken met de thermostaatinstellingen. Uiteindelijk is het doel van een cv circuit het verwarmen van het huis op gelijkmatige wijze.

 

Bij vloerverwarming weer een andere vorm van warmteverdeling

Naast warmteverdeling van een standaard radiator en de warmteverdeling van het cv circuit, heb je ook nog de warmteverdeling van een vloerverwarming. Bij vloerverwarming werkt warmteverdeling weer anders. Mensen verwarren zich vaak in de warmteverdelingsmethoden. Bij vloerverwarming wordt er vaak constant verwarmd en wordt de warmte geleid door dunne buisjes onder de vloer door.

 

Meer weten over radiatoren? RadiatorKopen.nl staat voor je klaar

Bij RadiatorKopen.nl zijn we specialist in diverse soorten radiatoren. Van paneelradiatoren tot vloerverwarming, wij hebben het allemaal! Neem zeker een kijkje in ons ruime assortiment, ook voor installatiemateriaal en toebehoren ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Heb je nog vragen welk type warmteverdeling het meest geschikt is voor jouw woning? Neem dan zeker contact met ons op voor passend en persoonlijk advies. Bellen kan naar 085 - 130 16 50 of vul het contactformulier in. Onze experts staan voor je klaar om je verder te helpen!