You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

phone

Heeft u vragen? Klantenservice: 085 - 130 16 50

Zakelijk radiatoren kopen

Zakelijke klant? Profiteer nu van kortingen tot 10%

home-icon

  • Cart

  • U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Wattage Calculator

Hier kunt u met onze wattage calculator simpel weg uw benodigde wattage berekenen. Zo kunt u gemakkelijk een radiator zoeken die past bij de benodigde wattage vermogen.

Capaciteitsberekening
Afmetingen van de ruimte
cm
cm
cm
m3
C
Nee
 

Benodigde capaciteit

0

* Wij doen ons best om de berekening zo accuraat mogelijk weer te geven, echter kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

Berekenen van benodigde capaciteit / wattage 

De juiste paneelradiatoren, handdoekradiatoren en verticale designradiatoren voor uw situatie kunt u eenvoudig berekenen, hiervoor heeft u de inhoud (m3) van de ruimte nodig waar de betreffende radiator komt te hangen.
 

De inhoud van de ruimte berekent u als volgt:

Meet de lengte, breedte en hoogte van de ruimte op en vermenigvuldig deze waarde met elkaar.

Voorbeeld:

Een kamer van 4 meter lang, 5 meter breed en 2.20 meter hoog heeft de volgende som:

4 x 5 x 2.20 =  44 m3 inhoud.
 

Nu we de inhoud hebben berekend kunnen we deze waarde vermenigvuldigen met de waarde: het benodigde aantal watts per m3.
 

Wij hanteren we hiervoor de volgende waarde:
 

  • Badkamer: 24 graden = 93 watt per m3
  • Woonkamer: 22 graden = 85 watt per m3
  • Keuken: 20 graden = 77 watt per m3
  • Slaapkamer: 18 graden = 70 watt per m3

 

Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst van de inhoudsberekening met het benodigde watt per m3.
 

Voorbeeld aan de hand van de eerder gemaakt inhoudsberekening en dit zou een slaapkamer betreffen die we op 18 graden willen hebben:

44m3 inhoud x 70 watt per m3 = 3080 watt benodigd vermogen in de ruimte.
 

Uiteraard kunt u zelf bepalen welke temperatuur u rekent per ruimte, wil u de slaapkamer op 22 graden hebben dan gebruikt u in plaats van 75 watt per m3 een waarde van 85 watt per m3.

Is de ruimte goed geïsoleerd mag u 10% van de benodigde capaciteit afhalen, in ons voorbeeld wordt dat dan 3080 * 0.9 = 2772 watt.

Is de ruimte slecht of niet geïsoleerd of voorzien van enkel glas raden wij aan om 15% bij de uitkomst op te tellen, in ons voorbeeld wordt dat dan 3080 * 1.15 = 3542 watt
 

Met deze definitieve uitkomst kunt u dan een radiator kiezen, in de artikelomschrijvingen van onze radiatoren staat het wattage vermeld.
 

Tip! Mocht u meerdere radiatoren in een ruimte hebben probeer het wattage dan zoveel mogelijk gelijk te verdelen. Heeft u bijvoorbeeld in de woonkamer 6000 watt nodig en kunt u 2 radiatoren kwijt probeer dan om 2 radiatoren te kiezen van 3000 watt te kiezen en deze evenredig in de ruimte te plaatsen.
 

Uiteraard is dat niet altijd mogelijk maar streef ernaar om dit wel zo goed mogelijk te kiezen, dit zal het comfort verhogen, ook zal de kamer dan geleidelijker opwarmen en afkoelen.

 

Hulp nodig of heeft u nog vragen? Bel ons op 084 - 43 15 151 en/of mail ons op info@radiatorkopen.nl

 

De waardering van www.egebouwmaterialen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 253 reviews.

Wattage calculator