Leidingen & Leidingwerk

Aanbieding voor radiatoren bannerAanbieding voor radiatoren banner

Producten 1-24 van 51

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 51

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Radiator leidingen om je installatie te verbinden

Wilt u aan de slag met uw CV-installatie en bent u van plan leidingen te gaan kopen en leggen? Dat is zeker goed te doen wanneer u een beetje handig bent! Bij RadiatorKopen.nl weten wij exact welke materialen u nodig heeft. We vertellen graag alles over de radiator, CV-buis, leidingen en meer. Wanneer u van plan bent om een nieuwe radiator te plaatsen, is het goed om te weten welke leidingen u nodig heeft en hoeveel er hiervan aangelegd moeten worden. Een leiding loopt altijd van en naar uw CV-ketel. Deze pompt het warme water vanuit de CV naar alle radiatoren. Er moeten in ieder geval twee CV-leidingen naar toe worden geleid. Deze dienen voor de wateraanvoer en de waterafvoer. Voor een optimale doorstroming van het water is het wenselijk om de CV-buis en leidingen niet te veel te buigen. Op deze manier wordt voorkomen dat het water niet goed blijft stromen, wat kan leiden tot een waterstop. Dit wilt u natuurlijk zo goed mogelijk geregeld hebben.

Diverse soorten radiator buizen en leidingen

Radiator leidingen kunnen gemaakt zijn van diverse soorten materiaal en maten. Dit zijn veelal koper, staal of kunststof. Waar een koperen buis wel geschikt is om tapwater van te drinken, zijn stalen buizen dat niet. Voor een CV-ketel kunt u dan ook een stalen CV-buis kopen. We leggen hieronder de diverse soorten en maten van alle leidingen aan u uit:

  • Kunststofbuis: Deze is bruikbaar als CV-leiding, tapwater
  • Koperen buis: Deze is bruikbaar als gas of tapwaterleiding
  • Dunwandige CV-buis: Deze is bruikbaar als CV-buis (niet als tapwater)
  • Dikwandige CV-buis: Deze is bruikbaar als gas en CV-leiding (niet als tapwater)

Voor verdere informatie en advies over de juiste keuze van leidingen voor uw specifieke behoeften, kunt u contact met ons opnemen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste beslissing voor uw verwarmings- en watersysteem.

Kunststofbuis

Een buis van kunststof wordt meestal gebruikt bij aanleg van nieuwbouwwoningen of bij renovatie van bestaande gebouwen. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor vloerverwarmingssystemen. Ook hier worden de buizen met elkaar verbonden met persfittingen of knelfittingen. Een groot voordeel van de kunststof CV-buis is dat deze voordeliger is dan de meeste stalen buizen. Bij het gebruik van kunststofbuizen is het belangrijk om rekening te houden met de materiaaleigenschappen en de vereisten van uw specifieke toepassing. Onze experts staan klaar om u te adviseren over de juiste keuze van materiaal en de installatieprocedure. Daarnaast bieden wij een uitgebreid assortiment aan accessoires en gereedschappen om uw project tot een succes te maken.

Dunwandige CV-buis

Deze dunwandige CV-buis is gemaakt van staal. Deze buizen worden verbonden door knelfittingen of soldeerfittingen. Voor uw reguliere woning lopen deze maten uiteen tussen de 12 en 22 millimeter. Het is essentieel om bij het kiezen van het juiste formaat rekening te houden met de warmtebehoefte en de afstand die de warmte moet afleggen. Onze deskundige medewerkers kunnen u adviseren bij het selecteren van de juiste maat CV-buis voor uw specifieke situatie. Verder bieden wij ook een ruime keuze aan accessoires en gereedschappen om uw installatie soepel te laten verlopen. We streven ernaar om uw project tot een succes te maken, vanaf de selectie van materialen tot aan de voltooiing van de installatie.

Dikwandige CV-buis

De dikwandige CV-buis is gemaakt van staal en heeft een massief uiterlijk in een zwarte kleur. Veelal worden deze verbonden door draadfittingen of gelaste fittingen. Deze buizen zijn geschikt voor toepassingen waar extra duurzaamheid en drukbestendigheid vereist zijn. Afhankelijk van uw specifieke behoeften kunnen onze experts u adviseren over de juiste maat en fittingen voor uw installatie. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het selecteren van de juiste gereedschappen en accessoires om uw installatie soepel te laten verlopen. Met onze hoogwaardige dikwandige CV-buizen en professioneel advies bent u verzekerd van een betrouwbare en efficiënte verwarmingsinstallatie.

Welke CV-leiding moet u kopen?

Welke CV-leiding of CV-buis u dient te kopen hangt af van het systeem waar u de buizen op aan gaat sluiten en voor welke doeleinden deze gebruikt worden. Een belangrijk feit is dat voor het aansluiten van de waterleiding u kunststof of koperen leidingen moet gebruiken. Dit is de veiligste manier om water te kunnen drinken. Wanneer u namelijk een stalen of metalen buis gebruikt kunnen er metaaldeeltjes in het water terecht komen wat uiteindelijk niet goed is voor onze gezondheid. Een stalen buis is wel erg geschikt voor uw CV-installatie. Het is echter van cruciaal belang om de juiste materialen te kiezen om ervoor te zorgen dat uw drinkwater schoon en veilig blijft. Onze deskundige medewerkers kunnen u begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke behoeften, met inachtneming van zowel de veiligheid als de efficiëntie van uw installatie.

Radiator leiding wegwerken

Het netjes afwerken van een radiator is wel zo wenselijk, zeker wanneer u net een nieuwe woning betrekt of uw huidige woning netjes wilt houden. De leidingen bevinden zich veelal op zichtbare plekken als net boven de vloer of uit het plafond. Een radiator buis of leiding kan heel gemakkelijk weggewerkt worden in bijvoorbeeld de muur. Dit kan door middel van een freesmachine. Deze maakt een gat in de muur waar de desbetreffende leidingen in verwerkt kunnen worden. Wanneer u zelf redelijk handig en technisch bent zou u dit in principe zelf onder handen kunnen nemen. Vertrouwt u het niet dan is het handig om een specialist in te schakelen. Een leiding wegwerken in de muur is een mooie mogelijkheid en wordt vaak als het meest netjes bevonden. Het is tevens een goede oplossing om in plaats daarvan een ombouw te maken om de leidingen. Dit wordt bijvoorbeeld vaak in badkamers gedaan. Op deze manier wordt een buis of leiding ook zeer netjes weggewerkt. De materialen die u voor deze wanden kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld gipsplaten of MDF. Deze kunnen makkelijk naar wens geschilderd worden en de leidingen zijn niet meer zichtbaar. Een groot voordeel van het ombouwen is dat leidingen en buizen niet verplaatst hoeven te worden!

Wilt u meer informatie over het aanleggen van radiator leidingen? Neem contact op!

Bent u van plan om een radiator te kopen en weet u niet welke leidingen daarbij horen? Of wilt u leidingen kopen maar wilt u graag advies? Wij staan bij RadiatorKopen.nl voor u klaar! Neem contact op voor een gericht advies en bel ons op 085 - 130 16 50 of vul ons contactformulier in. Dan nemen wij spoedig contact op! Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de juiste leidingen die perfect aansluiten op uw radiator en verwarmingssysteem. Met onze professionele begeleiding bent u verzekerd van een succesvolle installatie en optimale prestaties van uw verwarmingssysteem.