Meerlagenbuizen

Aanbieding voor radiatoren bannerAanbieding voor radiatoren banner

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gebruik meerlagenbuizen voor je waterleidingen

Bij het aanleggen van waterleidingen is het maken van de juiste materiaalkeuze van het grootste belang. Niet alle materialen zijn geschikt voor gebruik met drinkwater, terwijl sommige niet geschikt zijn voor verwarmingstoepassingen. Het gebruik van meerlagenbuizen biedt een uiterst veelzijdige oplossing die geschikt is voor diverse toepassingen, waaronder drinkwater, sanitair en het aansluiten van radiatoren zoals paneelradiatoren en handdoekradiatoren.

Zoals de naam al suggereert, bestaan meerlagenbuizen uit meerdere lagen. Ze bevatten zowel een binnen- als buitenlaag van hoogwaardig kunststof (PE), met een aluminiumlaag ertussen. Deze gelaagde structuur biedt een combinatie van de eigenschappen van elk materiaal, waardoor de buizen een optimale prestatie leveren. Bovendien worden de lagen samengevoegd met behulp van hechtingsmiddelen, waardoor de buizen in feite uit vijf lagen bestaan, wat hen een aantal voordelen biedt ten opzichte van traditionele buizen.

Wat zijn de voordelen van meerlagenbuizen?

Een andere naam voor meerlagenbuizen is alupex, vanwege de materialen PE en aluminium die erin zijn verwerkt. Een belangrijk voordeel van meerlagenbuizen is dat ze hun vorm goed behouden, mede dankzij de aluminiumlaag. Ze kunnen constant water aan bij temperaturen tot 70°C en kortstondig tot 95°C, waardoor ze geschikt zijn voor zowel warm als koud drinkwater en sanitair. Bovendien hebben ze een lange levensduur, zijn ze slijtvast en corrosiebestendig. Meerlagenbuizen produceren nauwelijks geluid en zijn voorzien van KIWA en KOMO keurmerken. Door te kiezen voor meerlagenbuizen hoef je je leidingen nooit meer te vervangen.

Meerlagenbuizen kopen bij Radiatorkopen.nl

Bij Radiatorkopen.nl vind je een breed assortiment aan leidingsystemen, inclusief meerlagenbuizen voor je waterleidingen en om radiatoren aan te sluiten. Kies de juiste afmetingen voor jouw project in onze webshop en wij leveren ze snel bij jou af. Heb je nog vragen over meerlagenbuizen of hun installatie? Neem gerust contact op met onze klantenservice; we staan klaar om al je vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken op 085-130 1650 of u kunt een mail sturen naar [email protected].