Radiatorkranen

Aanbieding voor radiatoren bannerAanbieding voor radiatoren banner

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Radiatorkraan kopen

Radiatorkraan nodig? Wanneer u geen centrale thermostaat of warmtesensoren heeft in uw huis is een kraan voor uw radiator de ideale manier om de temperatuur in uw huis in te stellen. Deze kraan regelt de aanvoer van opgewarmd water vanuit uw CV-ketel, of vanuit de stadsverwarming, richting uw radiator. U kunt hierbij kiezen uit een standaard handkraan of een thermostatische radiatorkraan. Een thermostatische kraan heeft een ingebouwde temperatuur sensor, waardoor deze automatisch de temperatuur in de kamer gelijk houdt.

De juiste radiatorkraan kiezen

Een radiatorkraan kopen voor uw nieuwe of al bestaande radiator? RadiatorKopen.nl heeft alle varianten voor u klaarliggen. Wilt u bijvoorbeeld uw standaard radiatorkraan vervangen door een thermostaatkraan? Dan zit u bij RadiatorKopen.nl helemaal goed. Het kan echter ook zijn dat uw huidige radiatorkraan lekt of om een andere reden niet meer functioneert. Ook dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij hebben namelijk radiatorkranen in alle uitvoeringen. Recht, haaks en verkeerd haaks. Wanneer u een standaard kraan aanschaft, let u er dan op of de maat 15mm x 1/2" of 16mm x 1/2" is. Als u niet helemaal zeker bent welke kraan u nodig heeft, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kranen van RadiatorKopen.nl

Net als al onze producten worden radiatorkranen gratis door ons geleverd en komen ze met 10 jaar fabrieksgarantie. Onze kranen zijn op alle radiatoren toepasbaar, dus ook op uw designradiator. Wanneer u zich afvraagt hoe eenvoudig een radiatorkraan te vervangen is, dan nodigen wij u uit om u te laten adviseren door onze medewerkers. We begrijpen dat ons ruime assortiment u namelijk best kan overwelmen. Uiteraard staan wij altijd voor u klaar om u professioneel advies op te geven. Daarbij bent u bij ons verzekerd van topkwaliteiten radiatorkranen.

Thermostatische radiatorkraan

Door de ingebouwde warmteregelaars kunnen thermostaatkranen de temperatuur eenvoudig regelen. De kraan sluit de watertoevoer namelijk af wanneer de juiste temperatuur is bereikt. De meeste thermostatische kranen hebben verschillende standen voor een zo specifiek mogelijke temperatuurregeling. Bij sommige kranen is het zelfs mogelijk om deze op vorststand te zetten. Deze milieuvriendelijke stand is erg handig wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent en u de kamer vorstvrij wil houden. Naast dat dit milieuvriendelijk is verbruikt u ook minder en bespaart u dus op uw energierekening.

Tips bij het aanschaffen en monteren van een radiatorkraan

Om de radiatorkraan optimaal te laten werken en een zo lang mogelijke levensduur te garanderen. Geven we u enkele tips waar u rekening mee kan houden bij de aanschaf en installatie van uw radiatorkraan. Allereerst bepalen we of u het beste een kraan met een inwendige of externe temperatuurvoeler nodig heeft. Wanneer uw radiator onder een vensterbank of in een ombouw staat, raden we een kraan met een externe voeler aan. De externe voeler plaatst u buiten de ombouw waar de lucht vrij rondom de meter kan bewegen. Hierdoor kan de thermostatische kraan de temperatuur het beste regelen. Is de radiator niet ingesloten en kan de lucht vrij rondom bewegen? Dan kunt u het beste een thermostatische radiatorkraan met inwendige voeler aanschaffen. De regeling en meting van de temperatuur wordt hier binnen in de kraan geregeld. Als u heeft gekozen voor een radiatorkraan met een inwendige voeler, is het belangrijk om met het volgende rekening te houden. Bij het opdraaien van de kraan moet u ervoor zorgen dat de kraan horizontaal geplaatst wordt. Doet u dit niet dan zal de werking van de thermostatische radiatorkraan niet goed werken.

Heeft u vragen of interesse rondom onze diensten en producten ? Neem dan nu contact op.

Wij hebben alle kennis in huis omtrent radiatoren en helpen u graag op weg. U kunt met ons in contact komen via ons telefoonnummer 085-130 1650, of door ons een chatbericht te sturen. Onze medewerkers staan klaar om u van dienst te zijn.