Welke radiator u nodig heeft voor welke ruimte hangt volledig af van de inhoud van de ruimte en wat u graag qua temperatuur wilt. Iedere radiator heeft een andere capaciteit en is daarom geschikt voor een andere ruimte. Om ze gemakkelijk uit elkaar te houden, heeft iedere radiator een eigen cijfercode. Die staat voor het aantal platen en convectoren dat de radiator heeft. Hoe hoger het aantal platen en convectoren, hoe sterker het vermogen van de radiator. Die sterkte staat vervolgens weer gelijk aan de grootte van de ruimte. Om een goede afweging te maken, helpen we u graag verder met het berekenen van de gewenste capaciteit.

Hoe weet u welke radiator u moet kiezen voor de ruimte?

Voordat u kunt gaan kijken naar het uiterlijk van de radiator, dient u eerst te kijken naar het vermogen van de radiator. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen u nodig heeft om de ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen. Wanneer de ruimte en radiator niet bij elkaar passen, is de kans groot op hogere energiekosten. Dat kunnen we voorkomen door het maken van de juiste berekening. Door de inhoud te meten van de ruimte en die te combineren met de gewenste temperatuur, kunnen we een selectie voorleggen aan radiatoren die passen bij de ruimte. Vervolgens kunt u kijken naar zaken als het uiterlijk en materiaal.

Welke radiator gaat u kopen?

Heeft u bekeken wat de verschillen tussen de radiatoren zijn en al een keus gemaakt in welke radiator het beste bij uw inrichting past? Dan is het tijd om de radiator te kopen. RadiatorKopen.nl kan u voorzien in de installatie wanneer u dit liever uitbesteedt. Wilt u graag nog meer weten over de verschillen in radiatoren en welke radiator in welke ruimte past? Neem gerust contact op en we helpen u graag persoonlijk verder!